Vikten av heminredning

Vi har pratat mycket om terräng i form av golvplaner och väggar, men för att skapa en riktigt inspirerande spelmiljö får man inte glömma bort att pynta sin dungeon. Möbler och inredning till dungeons kan vara lite knepigt att få tag på, men på nätet finns trots allt en hel del återförsäljare som gör riktigt schyssta prylar. Själv köper jag mina, som ni ser på bilderna nedan, från Thomarillion och kan varmt rekommendera hans produkter.

Möbler och inredning är ganska okomplicerade och roliga att måla. Det som skiljer mot att måla tenn-, eller plastfigurer är i huvudsak grundmålningen. Möbler gjuts vanligtvis i ett gipsliknande material som är mer poröst än plast. På grund av detta funkar inte sprayfärg så bra, eftersom den absorberas fort. Istället grundmålar jag möblerna med rikliga mängder utspädd svart akrylfärg (i mitt fall från Games Workshops sortiment). På så sätt ”mättar” man materialet vilken hjälper otroligt mycket när man väl skall måla alla detaljer.

Gipset som används för möblerna är också betydligt skörare än metall eller plast, så se till att lacka prylarna när du målat klart dem. Då undviker du skador som annars lätt uppstår. Jag använder en stark, blank lack från Tamiya som är anpassad för modeller.

Inredd dungeon Dungeon dressing från Thomarillion

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: