Bendy dungeon walls

Jag har tidigare nämnt Bendy Dungeon Walls från Dark Platypus och tänkte nu gå in lite djupare i produkten. Kort beskrivet består BDW av små väggsektioner av plast med gångjärn som gör att de kan länkas ihop till längre, flexibla ”kedjor” som i sin tur kan placeras ut på stridsmattan för att efterlikna grottans väggar. Det är ett snabbt, smidigt och förhållandevis billigt sätt att visualisera dungeonterräng, och det är en av de produkter jag oftast använder – gärna i kombination med andra element så som miniatyrmöbler. Det går nästan lika snabbt som att rita terrängen, men är betydligt snyggare och man slipper torka av färgen från mattan.

En låda Bendy Dungeon Walls innehåller femtio väggsektioner och fem dörrar. Jag har tre lådor, men använder i praktiken bara två av dem, så köp inte mer än ni behöver. Delarna är färdigmålade, och ser helt okej ut, men jag lade på en wash (utspädd färg) för att göra dem lite snyggare (se bild nedan).

Fördelarna med Bendy Dungeon Walls är kanske uppenbara, men produkten har också en rejäl nackdel som man måste vara förberedd på. Delarna tillverkas i Kina och kvalitén på de gjutna delarna är låg. Kombinationen spröd plast och bristfälligt gjutning gör att delarna passar dåligt ihop och att gångjärnen lätt går sönder. Lösningen på problemet är att man använder en modellkniv för att putsa bort överskottsplast, men det är tidskrävande och ganska frustrerande. I slutänden är det värt det, för Bendy Dungeon Walls är ett suveränt spelledarverktyg som åtminstone jag har haft väldigt mycket glädje av.

I kortare ordalag; Bendy Dungeon Walls är en grymt bra idé, som lider av ett svagt utförande, men med lite pillande så är det en produkt med perfekt balans mellan flexibilitet och utseende.

 

Bendy dungeon walls

Bendy dungeon walls

Väggsektioner

Vänster dörr efter wash, höger innan.

Vänster dörr efter wash, höger innan.

Annonser

3 tankar om “Bendy dungeon walls

  1. Jag är helsåld! Känns också helt perfekt för att bygga upp hus och sånt med för städer eller byar. Jag kommer helt klart köpa ett par lådor av de här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: